Geschiedenis

Een bezoekje aan het Witte Huis (1893)

Verslag van een persoonlijk onderhoud met Grover Cleveland, de president van de Verenigde Staten. Plus informatie over de etiquette in het Witte Huis en Amerikaanse verkiezingen.

Boven op den Eiffeltoren (1892)

"Een angstig gevoel van duizeligheid overviel mij; de leuning der trap krampachtig omklemmend ging ik verder met bonzend hart en ingehouden adem, want ik durfde noch stilstaan noch terugkeeren."

De jonge koningin Wilhelmina

Een lyrische beschrijving van de zestienjarige koningin Wilhelmina door de Franse schrijfster Jean Bertheroy, die in het Haagsche Bosch een glimp van haar opving.

De ramp met de Titanic

"Aan wie de schuld?" Hoofdredactrice Anna de Savornin Lohman is zeer duidelijk over de oorzaken en gevolgen van de ramp met de Titanic.

Op jacht met keizer Wilhelm

Wilhelm II, de laatste keizer van Duitsland, regeerde van 1888 tot 1918. Rond 1910 was hij nog springlevend en een man met aanzien.

Kinderachtige studenten

Onder de kop 'Geestig?’ veegt hoofdredacteur Anna de Savornin Lohman in het nummer van 15 november 1911 de vloer aan met zich misdragende studenten.

De Zuidpool-expedities van Scott en Amundsen

De Noor Roald Amundsen (1872-1928) had als jongen al een droom: ontdekkingsreiziger worden en als eerste de Noordpool bereiken. Na twee expedities (de Belgische Antarctische expeditie en de Noordwestelijke Doorvaart) was het zo ver: hij richtte zijn vizier op de...